Thursday, May 5, 2016

Sinä lähdit Pariisiin, sanoit olevasi onnellinen.

Aktiivisen blogin pitäminen ei ole juurikaan ollut "to do" -listan kärjessä tämän vuoden aikana ja ehkä se on ihan okei. Se vapaa-aika mitä yliopisto on antanut on mennyt paljolti Roihun nettisivujen parissa — olen viime syksystä asti toiminut englanninkielisten nettisivujen mestarina ja hommaa on riittänyt. Lisäksi yliopisto on ollut toisena vuotena ihmeellisen aikaavievää. En edelleenkään vietä tunteja valmistuen luennoille, mutta saatan käyttää jopa viikon practicalin kirjoittamiseen. Hard work pays off though ja tänä vuonna arvosanat ovat olleet siedettäviä, ehkä näillä lähdetään sinne, minne tulevaisuudessa tarkoitus olisi?

Kesätöiden saaminen on haastavaa lähes jokaiselle ikäiselleni (±5v) ja kun itsellä tilanne alkoi näyttää pelottavan tyhjältä päätin tehdä radikaalin ratkaisun. Olen aina leikitellyt ajatuksella au pairiksi lähtemisestä, mutta koskaan en ole toiminut varsinaisesti asian eteen. Tänä vuonna kuitenkin loin profiilin aupairworldiin ja muutaman päivän sisään sain yhteydenottoja seitsemältä perheeltä.

Ensisijaisesti olisin halunnu Aasiaan, sillä siellä on koti. Aasiassa ei kuitenkaan tällä kertaa ollut mitään sopivaa, joten Eurooppa tuli vaihtoehdoksi ja yhtäkkiä alle viikon etsimisen jälkeen varmistui, että asun Ranskassa ensi kesän. Tarkalleen ottaen kyseessä on yksi pienistä kylistä juuri Pariisin ulkopuolella, mutta perheen äiti käy töissä Pariisissa ja matka on junalla noin 30min, joten käytännössä kuitenkin Pariisista on kyse. Olisiko parempaa voinut sattua?

Nyt monet saattavat ihmetellä miksi minä lähden hoitamaan lapsia. Kyllä, en ehkä halua omia lapsia, mutta on olemassa suloisiakin lapsia ja tämä perhe vaikuttaa aivan ihanalta. Lapset ovat 6 ja 8v ja perheellä on lemmikkejä — voisiko parempaa toivoa? Tuntuu jollain tapaa hyvin helpottavalta lähteä "vain kesäksi" ja näinkin lähelle. Toki on outoa asua yhtäkkiä jonkun nurkissa, mutta ainakin minulla on oma huone, mikä on sinänsä parannusta Helsinkiin :D

Exam period on itselläni pian ohi ja motivaatio opiskella viimeiseen kokeeseen on aika matala. Miten voi jaksaa enää kun ulkona on +25°C ja kyseessä on pelkästään open book statistics exam? Onneks maanantai-iltapäivänä on aika juhlistaa toisen vuoden loppumista lasillisella kaverin kanssa — tätä on odotettu! Uskomatonta ajatella, että syksyllä palatessani Winchiin olen jo viimeisen vuoden opiskelija.

Jollain ihmeen keinolla sain myös hankittua asunnon ensi vuodeksi ja kiitos lähellä sijaitsevan kesätyön, pystyn jättämään tavarat nykyiseen asuntoon ja tulemaan vain viikonlopuksi Englannin puolelle muuttamaan. Tämä tuntuu niin luksukselta viimevuotisen kassirumban jälkeen, ihanaa ajatella etten joudu pakkaamaan kaikkea matkalaukkuihin ja rinkkaan ja/tai etsimään kesäsijoituspaikkaa!

En väitä muuttuvani aktiivisemmaksi bloggaajaksi enkä lupaa mitään muutakaan, mutta kesän aikana olisi hauskaa kirjoitella Ranskan puolelta — tykkään lukea au pair blogeja ja vanhojen blogitekstien lukeminen toimii hyvänä aikakoneena sitten joskus tulevaisuudessa.

No comments: