Sunday, September 7, 2014

kuka mitä minne häh?

Joskus ehkä luulin olevani todella luova, mutta viimeistään lukion aikana se kaikki on karsiutunut pois (nykyään tykkään vaan kylmistä faktoista, joille on vahvat todisteet monesta lähteestä eiku??) ja näin ollen tämänkin blogin ensimmäinen postaus on "hurjan luova" esittely.

Tekstejä kirjoittaa Kiia, 19v, Helsingistä ja aloitin blogin kirjoitellakseni kuulumisia opiskeluajoiltani Englannista. Bloggaaminen on tuttua puuhaa jo vaihtovuoden ajalta ja tältä kesältä, kun vietin veljeni Jasminin kanssa kuukauden Japanissa ja Etelä-Koreassa. Varoitan jo etukäteen, että teksti on paikoitellen aika reipasta finglishiä ja suomi ei ole kieliopillisesti enää yhtä hyvää kuin mitä se joskus oli. Yritän kuitenkin kirjoitella suomeksi ehkä osittain juuri siksi, etten unohtaisi aivan kaikkea.


Valmistuin tänä kesänä kansainväliseltä "International Baccalaureate" -linjalta ja olen nyt syyskuussa lähdössä University of Winchesteriin suorittamaan bachelor -tutkintoani. Tiedekuntani on "faculty of humanities and social sciences" ja toukokuussa 2017 pitäisi kädessäni olla BSc (Hons) Psychology -paperit. Koululle saavun 13.9. ja nyt tämän ..... vajaan viikon aikana pitäisi miettiä mitä sitä oikein pakkaa mukaan.

Tällä hetkellä tiedossa on, että:
a. olen virallisesti IB survivor, lakki ja pari paperia hologrammeineen todistavat sen
b. minulla on yliopistopaikka seuraavaksi kolmeksi vuodeksi
c. minulla on majoitus kesäkuun 2015 puoliväliin
d. lennän Heathrowlle lauantaina 13.9. aamukoneella.
e. 15.9. alkaa induction week ja 22.9. varsinainen opiskelu luentoineen

Tästä eteenpäin? Koululla pitäisi saada dormihuone lauantaina, kurssin enrollment tapahtuu seuraavana tiistaina ja muuten ensimmäinen viikko on ilmeisesti lähinnä vaan bileitä, ainakin jos on koululta tullutta kalenteria uskominen. Lisäksi pitäisi varmaan ostaa lautasia ym. hauskaa keittiötarviketta (kettle! rice cooker!) ja yrittää muutenkin hoitaa elämä siellä päässä sellaiseen jamaan, että 22.9. luentojen alkaessa olisi reippaana vastaanottamaan kaiken sen mitä yliopisto-opiskelu tuo tullessaan (siis sen opiskelupuolen, juhlapuoli tulee varmaankin tutuksi induction weekin aikana).

Siis mihin sä olet menossa?

Winchester on pikkuinen, melko sympaattiselta vaikuttava kaupunki, Lontoosta 109km lounaaseen. Asukkaita on päälle 40,000, mutta lähin suuri kaupunki Southampton on noin 15min junamatkan päässä rannikolla. Yliopisto vaikuttaa ihan mukavalta ja odotan etenkin sitä, että meidän flat on valmistunut syyskuussa 2013, joten sen voisi olettaa olevan ihan hyvässä kunnossa ja kaikin puolin kiva? Meillä on jokaisella oma kylpyhuone ja vessa, mutta communal area jaetaan kahdeksan opiskelijan kesken. Olen onnistunut löytämään facebookista ja viisi tulevaa kämppistäni ja all is good so far. Ollaan jo suunniteltu dinneriä ensimmäisen viikonlopun sunnuntaille kun kaikki ovat muuttaneet sisään ja näin, päästäisiin vähän tutustumaan toisiimme kun kuitenkin tällä porukalla asutaan seuraava vuosi.

Bye for now!

ps. blogilla on identiteettikriisi ja yritän kehittää ulkoasusta jotain siedettävää jossain vaiheessa kun ehdinjaksanviitsin~

1 comment:

Anonymous said...

Moikka, täältä tällainen ihan tuntematon lukija tervehtää! Eksyin aikoinani sun Japani-blogia lukemaan ja nyt ilahduin, kun hoksasin tämän :) Hauskaa syksyä!

emmi